11.september kell 14, Lootospark NML 19.voor

FC Lootos – JK Tallinna Kalev

3 : 2 (0:1)

Kohtunik: Marko Liiva, abikohtunikud: Kristjan Kruk, Helen Käosaar

väravad:
0:1 19`.Emma Treiberg
1:1 50`. Ave-Lii Laas
2:1 53`. Kärt Hüdsi
3:1 61`. Ave-Lii Laas (penalti)
3:2 83`.Emma Treiberg

Hoiatus: 67`.Evelin Šilina (Kalev)

FC Lootos: 1-Karina Piirimaa, 31-Katrin Piirimaa, 3-Elina Suits, 9-Karmen Piirimaa, 15-Aiki Suits,   6-Hanna Parv, 11-Anette Laureen Linnuste(90`.17-Luiisa Marleen Lepp), 20-Kristin Kukli, 7-Ave-Lii Laas(k), 8-Ita Lillo, 10-Kärt Hüdsi
Varus: 2-Mae Lillo, 17-Luiisa Marleen Lepp, 19-Mairit Laanesaar, 32-Ketlin Pindis
Treener: Kaido Kukli

JK Tallinna Kalev: 22-Jonna Soomets, 2-Kadri-Ann Valgeväli, 5-Birjo Rasmussen(68`.72-Õnne Anton), 8-Marie Heleen Lisette Kikkas, 9-Emme Treiberg, 11-Ketlin Saar, 12-Mirell Soasepp, 13-Evelyn Šilina, 16-Anett Kadastu(k), 21-Johanna Marie Link(54`.14-Žanna Smirnova), 34-Kaisa Triin Arike
Varus: 14-Žanna Smirnova, 32-Loore Lehtmets, 72-Õnne Anton
Treener: Maksim Rõtškov, treener: Mattias Traublum

Naiskond mängis põhiturniiri eelviimase mängu koduväljakul, võõrustades pronksmedali kandidaati JK Tallinna Kalevit.  Naiskonnad on läbi aastate omavahel kohtunud 26 korda. Lootosel 8 võitu, Kalevil 11 võitu ja 7 kohtumist olid lõppenud viigiga. Samas pärines Lootose viimane võit Kalevi üle hooajast 2015 kui Signy Aarna kübaratriki ning Merili Tamme ja Mari Abeli väravatest saadi Kalevi keskstaadionil mängitud kohtumises 5:0 võit. Ka viimasest punktist kalevlannade vastu oli möödas üle kolme aasta kui Tilsis lõid 1:1 viigimängus väravad Ave-Lii Laas ja Eret Elen Vidakas. Tänast kohtumist alustasid aktiivsemalt külalised, asudes 19.minutil Emma Treibergi väravast eduseisu. Tallinnlased hoidsid initsiatiivi kogu poolaja, olles ohtlikud nii nurgalöökide kui kauglöökidega. kaitseliin siiski rohkem eksimusi ei teinud ja minimaalse eduseisuga siirdusid võistkonnad vaheajale.

Kohe teise poolaja alguses allegrod viigistasid, kui paremalt äärelt andis Kristin Kukli söödu trahvikasti spurtinud Ave-Lii Laasile, kes palli kindlalt alla nurka lükkas. Viis minutit hiljem oli seis 2:1. Taas Kukli sööt kaitseliini taha ja Kärt Hüdsi leidis ennast väravavahiga üks-üks ja ei eksinud. 61.minutil teenis Lootos penalti kui kalevlannad mängisid käega. Kapten Laas realiseeris penalti kindlalt alla nurka 3:1. Vastased tegid esimese vahetuse, Link välja ja Smirnova sisse. Hetk hiljem Kalevile karistuslöök 30 meetrilt, mis esmalt latti lendab ja tagasiprganud palli püüab Karina. 67.minutil Kalevilt teine vahetus. Rasmussen välja, Anton sisse. Vastased pressisid kõvasti, aga enamasti suudeti olukorrad allegrode ühise töö tulemusena lahendada. 83.minuti tekkis väike kommunikatsiooniprobleem trahvikastis ja Emma Treibergil õnnestus üks värav tagasi lüüa. Lootos tegi esimese vahetuse mängu viimasel minutil kui Anette Laureen linnuste asemel sekkus Luiisa Marleen Lepp. Kalevlased viigini ei jõudnud ja naiskond teenis tabelisse juurde üliväärtuslikud kolm punkti, jätkats viiendal positsioonil ja suurendades edumaa lähima jälitaja, Ühendnaiskonna ees taas neljale punktile.

Järgmine kohtumine on 25.septembril, kui Sakus mängitakse sealse Sportinguga.

enne mängu …

Kaido Kukli: “Sellel hooajal pole Kalevile suutnud peavalu tekitada. Äkki õnnestub see laupäeval kodusel staadionil.”

Hanna Parv: “Kalev tuleb Põlvasse punktilisa saama. Meie eesmärk on kaitses aktiivselt tegutseda ja ründes võimalikud olukorrad ära realiseerida.”

Mattias Traublum: “Viimane mäng enne lühikest koondisepausi. Põlva meile midagi kergelt anda ei taha, seega tuleb olla maksimaalse keskendumisega kogu 90 minuti vältel, et vajalikud 3 punkti Tallinnasse tagasi tuua.”

Maria Orav: “Põlva on korduvalt näidanud, et suudab kõigile peavalu valmistada, aga Laura pakib aspiriini kaasa.”

 

Lisa kommentaar