13.september kell 15, Tamme staadion   Naiste ML 14.voor

JK TAMMEKA – FC LOOTOS

1 : 1 (0:1)

Kohtunik: Luisa Klaar  abikohtunikud: Anni Koppel, Helen Käosaar
pealtvaatajaid: 253
ilm: +16C, tuuline

väravad:
0:1 39`.Kärt Hüdsi
1:1 87`.Cathy Pärnamets

Hoiatused: 77`.,87`. Cathy Pärnamets (Tammeka)
Eemaldamine: 87`. Cathy Pärnamets (Tammeka)

JK Tammeka: Maria Sootak, Carmen Kaidi Jõeleht (46. Hanna Karoliina Kalle), Rahel Repkin, Eva-Maria Niit, Kaisa Kamenik, Hanna Rästa (24. Grenelin Herlis Raud), Wanda Prost, Cathy Pärnamets, Jaanika Piibar (81. Triin Ojasaar), Kreete Õun, Anna Maria Mets (61. Kadri Reinik).
Varus: Alexandra Kõll, Kai-Liis Oja, Kadri Reinik, Grenelin Herlis Raud, Kirke Tšikanov, Hanna Karoliina Kalle, Triin Ojasaar
Treener: Sirje Roops, abitreener: Kristel Vidaja

FC Lootos: 13-Imbi Hoop, 4-Helene Lumi, 9-Karmen Piirimaa, 5-Keidi Käis, 21-Kati-Karoli Silla, 8-Ita Lillo, 11-Anette Laureen Linnuste, 20-Kristin Kukli, 23-Indra-Liz Nemvalts, 7-Ave-Lii Laas(k), 10-Kärt Hüdsi (85`.Keitlyn Metsmaa)

Treener: Kaido-Meinhard Kukli, füsioterapeut: Margret Help, võistkonna esindaja: Indrek Käo

Naiskond kohtus Meistriliiga põhiturniiri viimase vooru mängus JK Tammekaga. Kevadel Lootospargis said allegrod Ave-Lii Laasi ja Kärt Hüdsi väravatest 2:0 võidu. Seekordne, Tamme staadionil toimunud mäng peeti sportliku heategevusürituse „Roosa jalgpall” raames, mida Tammeka korraldab koostöös vähiravifondiga „Kingitud elu” juba kaheksandat aastat. Lootose jaoks muutis kohtumise keerulisemaks seitsme mängija eemalejäämine. Õed Piirimaad on küll Inglismaalt tagasi, aga veedavad vastavalt seadusele aega karantiinis. Lisethe Lannol ja Marianne Vebersonil tuli täita riigikaitselisi kohustusi kaitseväe laagris. U17 koondisest vigastusega naasnud väravavaht Birgit Rammo ja Lisanne Tamm taastuvad vigastustest. Äärekaitsja Aiki Suits siirdus välismaale.  See tähendas, et äärekaitses tuli täna mängida Helene Lumil, kes sellel hooajal saanud proovida juba nii ründaja kui väravavahi ametit. Siiski alustasid Allegrod alustasid kohtumist aktiivsemalt ja head võimalused skoori avamiseks avanesid esimesel 4-5 minutil Kärt Hüdsil ja Kristin Kuklil. Vaikselt tuli mängu sisse ka kodunaiskond, kellel mitu ohtlikku rünnakut õnnestus ehitada. Veerandtunnise mängu järel taas allegrodele hea võimalus, aga läbisöötu oodanud Kuklile ei õnnestunud palli kaasa anda. 25.minutil vastastel esimene vahetus. Rästa asemel sekkub mängu Raud. Peale vigastusepausilt naasmist palli tunnetust otsival Hüdsil avanes poolaja lõpu eel mitu head võimalust, mis lõpuks ka tulemuse tõid. 39.minutil andis Kukli talle hea söödu ja Kärt, mängides üle kom vastast, lõi palli alla paremasse nurka poolajaseisuks 0:1. Värav oli Kärdile üle pika pausi selle hooaja viiendaks tabamuseks. Eelmine värav oli löödud juulis, Lootospargis toimunud 2:0 võidumängust samuti, Tammeka vastu.

Teist poolaega alustas Tammeka teravamalt ja agressiivsemalt. Vahetusest oli Jõelehe asemele väljakule tulnud Kalle. Lootosel oli mitmeid häid võimalusi eduseisu suurendamiseks, aga pehme ja libe väljak rikkus mitmel puhul soorituse. 61.minutil Tammekalt veel üks vahetus. Metsa asemele tuli Reinik, kes ilmselgelt keskväljale teravust juurde tõi. Tammeka ründas suurte jõududega ja allegrode kaitseliinil oli kõvasti tegemist, et neid pidurdada. 77.minutil teenis kollase kaardi Pärnamets, kes üsna ohtlikult sõitis sisse Keidi Käisile. 81.minutil Tammekalt järjekordne vahetus Ojasaar sisse, Piibar välja. 85.minutil tegi vahetuse ka Lootos. Hüdsi asemel sekkus mängu Keitlyn Metsmaa. Minut hiljem avanes Ita Lillol suurepärane võimalus mäng ära lõpetada, aga trahvikastis pall takerdus ja löök ebaõnnestus täielikult. Sisuliselt järgmisel rünnakul õnnestus Reinikul anda hea sööt kaitsjate vahele spurtinud Pärnametsale, kes edestas vastu rutanud Imbi Hoopi, lükates palli tühja väravasse, sõites samas üsna jõhkralt Imbile jalga. Järgnes väike paus, mille lõppedes olid tablool numbrid 1:1, Pärnametsal teine kollane kaart, mis ühtlasi tähendas punast ja väljakult eemadamist. Kollase kaardi teenis ka Lootose treener Kaido Kukli, kes kohtuniku arvates ilma loata väljakule astus, kui Imbi Hoopi tohterdati. Hoop suutis peale väikest ravi siiski kohtumist jätkata. Mängu lisaminutitel teenis Tammeka kaks nurgalööki järjest, kuid edukad need ei olnud ja kohtunik Luisa Klaar võis tuliselt kulgenud 30. Lõuna-Eesti derby lõppenuks vilistada.

Põhiturniiri lõpetas naiskond kuuendal tabelireal. Koht kõrgemal asuva JK Tulevik/Suure-Jaani unitedi ühendvõistkonnaga on küll smapalju punkte (17), kuid parem väravate vahe omavahelistes mängudes annab väikese eelise mulkidele.

Järgmine kohtumine on 26.septembril, kui Viljandis  mängitakse just ühendvõistkonnaga. Selle kohtumise võitja kindlustab sisuliselt koha Meistriliigas ka järgmisel hooajal.

Kohtumine on nähtav otsepildis Tammeka naiskonna Facebooki lehel.

enne mängu …

Tammeka abitreener Kristel Vidaja: „„Roosat jalgpalli” oleme pikalt oodanud. Meie jaoks on see erilise tähtsusega mäng. Tahame lüüa väravaid ja võita.”

Mängija Triin Ojasaar: „„Roosa Jalgpall” on kaheksandat aastat järjest korraldatav sündmus, mis on Tammeka naiste südameis. Vastasteks on meil Põlva Lootos, kellega ei tule kerge mäng. Pakume omalt poolt vastastele võistluslikku mängu ja peame kinni oma mänguplaanist. Me oleme valmis, et pidada maha üks korralik jalgpallilahing!”

Peatreener Kaido Kukli: „Au osaleda „Roosas jalgpallis”! Aga proovime muidugi mõne punktiga koju minna.”

Väravavaht Imbi Hoop: „Tuleb põnev ning põhimõtteline mäng. Kahjuks on meil mitmeid olulisi mängijad puudu, kuid nagu ikka läheme me endast parimat andma. Muidugi on mängus magusad punktid, kuid veelgi olulisem on mõelda, millele juhib tähelepanu „Roosa jalgpall” ning mida mina ja sina saaksime igapäevaselt teha, et kõik inimesed meie ümber saaksid elada täisväärtuslikku elu. Tule staadionile omasid toetama, aga aita kõiki!”

Meistriliiga 14. vooru kohtumised:

Laupäev, 12. september
kell 14.00 Pärnu JK Vaprus – Saku Sporting (Pärnu Rannastaadion)
kell 14.00 Nõmme Kalju FC – JK Tulevik ja Suure-Jaani Unitedi ÜN (Hiiu kunstmurustaadion)
kell 17.30 Tallinna FC Flora – JK Tallinna Kalev (Lilleküla harjutusväljak I), OTSE: Soccernet.ee

Pühapäev, 13. september
kell 15.00 Tartu JK Tammeka – Põlva FC Lootos (Tartu Tamme staadion), OTSE: JK Tammeka naiskond Facebook

Lisa kommentaar