23.märts kell 10, Lootospark

FC Lootos U16 – Võru FC Helios U17

2 : 5 (2:1)

Kohtunik: Margus Nemvalts

Koosseis: S.Hiir, T-S. Hõbemägi, R.Kiidron, A.Kikas, K.Kintsiraud, K.Mandel, E.Roodes, K.Roodes, R.Tobreluts, H.Tuul ja Virmo Vigel. Vahetusest sekkusid: K-K. Hirmo, H.Kiidron, Virgo Vigel.

Klubi U16 võistkond kohtus esimeses hooajaeelses treeningmängus Võru FC Heliosega. Aasta võrra vanemad võrukad mõngivad ka taseme võrra eespool, U17 liigas. Lootosel jäi erinevatel põhjustel eemale 10 mängijat, mistõttu olid kaasatud meeskonnast Karl-Kristofer Hirmo ja Henri Kiidron. Mängiti edasi-tagasi vahetustega. Vastased asusid 9.minutil kohtumist penaltist juhtima. 21.minutil Hendrik Tuul viigistas. 31.minutil ei realiseerinud Adelhein Kikas penaltit, aga poolaja viimasel minutil viis  Kikas Lootose vaheajale 2:1 eduseisus. Teise poolajal alguses jätkus võrdsete võimalustega mäng, seejärel muutis koduvõistkond formatsiooni, asudes mängima 352 asetuses ja ette öeldult seda toimima ei saadud. Probleeme valmistasid ka standardolukorrad. 54.minutil teenisid võrukad nurgalöögi, millest viigistasid seisu. 65.minutil asus Helios järjekordse nurgalöögi järel kohtumist juhtima ja minut hiljem lõid ka neljanda värava. Kaks minutit hiljem tegi Helios kontrarünnakust lõppseisuks 2:5.

Treenerid jäid platsil nähtuga üldjoontes rahule. “Esimene poolaeg oli hea. Mõlemad väravad tulid kokkulepitud lahenduste tulemusena. Vastased olid ka head ja jõulised. Viiest väravast kaks lasime lüüa nurgalöökidest, seda on palju. Standardolukordadega tuleb veel tööd teha. Hästi tegutses ka meie väravavaht. Vastaste väravavaht oli ka hea, võttis Adelheini penalti ära” kommenteeris Avo Jakovits.  “Saime hea mängu, mis meie nõrgad kohad välja tõi. Avapoolajal mängisime oma tavapärases formatsioonis ja kontrollisime kohtumist. Olime kokku leppinud, et teisel poolajal katsetasime mängijatele erinevaid positsioone ja rolle, samuti uut formatsiooni. See meil veel ei õnnestunud  ja saime teada et ei ole täna valmis nii suureks muutuseks” täiendas abitreener Indrek Käo. “EJL mängude kalendrit veel väljas ei ole, aga tahaks veel mõne mängu enne hooaja mängida” lisas Käo lõpetuseks.

Lisa kommentaar