17.aprill kell 18, Tallinn, Kalevi staadioni kunstmuruväljak

JK Tallinna Kalev – FC Lootos

3 : 1 (0:1)

Kohtunik: Katariina Järve,  abikohtunikud: Terke Kram, Anette Salei.

0:1 26. Kristin Kukli
1:1 57. Loore Lehtmets,
2:1 78. Emma Treiberg,
3:1 85. Eret Elen Viidakas

JK Tallinna Kalev: Jonna Soomets, Õnne Anton (35. Evelyn Šilina), Anett Kadastu, Marie Heleen Lisette Kikkas (46. Kaisa Triin Arike), Loore Lehtmets (77. Kadri-Ann Valgeväli), Johanna Marie Link (77. Eret Elen Viidakas), Ljubov Maksimova, Maria Orav, Ketlin Saar, Mirell Soasepp (46. Žanna Smirnova), Emma Treiberg.
Varus: Birgit Rammo, Kadri-Ann Valgeväli, Eret Elen Viidakas, Evelyn Šilina, Žanna Smirnova, Kätlin Ojapõld, Kaisa Triin Arike.
Treener: Maksim Rõtškov

FC Lootos: Karina Piirimaa, Kärt Hüdsi, Elina Kahar, Kristin Kukli, Ave-Lii Laas, Ita Lillo (83. Mae Lillo), Anette Laureen Linnuste (69. Helene Lumi), Indra Liz Nemvalts (83. Hanna Parv), Karmen Piirimaa, Katrin Piirimaa (88. Kristel Kotkas), Kati-Karoli Silla (88. Ketlin Pindis).
Varus: Mae Lillo, Helene Lumi, Hanna Parv, Kristel Kotkas, Ketlin Pindis.
Treener: Kaido-Meinhard Kukli, füsioterapeut Margret Help

Naiskond sõitis laupäeval 2.vooru kohtumiseks Tallinnasse, vastaseks värske Superkarika võitja JK Tallinna Kalev. Möödunud hooajal jäid kalevlased allegrodele alistamatuks. Kaotused tuli vastu võtta mõlemas omavahelises kohtumises. Viimati saadi vastastelt punkt kaks hooaega tagasi kui Tilsi staadionil lepiti 1:1 viiki.

Laupäevases mängus tuli esmalt kohaneda Kalevi kunstmuru staadioni üsna halvas seisus oleva kattega ja harjumatult tugeva tuulega, millest hiljem üsna tõhusat tuge saadi. Vastased olid kaks nädalat tagasi Superkarika võitjaks tulnud võistkonnaga võrreldes teinud algkoosseisus kaks vahetust. Pingil alustasid Šilina ja Viiidakas, kelle asemel alustasid Anton ja Lehtmets. Mängu alustasid vastased võimsa survega ja esimesed veerand tundi tuli allegrodel tegeleda kaitsetööga ja nurgalöökide tõrjumisega. Sellega tuldi kenasti toime ja vaikselt avanesid võimalused ka Lootosele. 26.minutil leidis väravavaht Karina Piirimaa pikk väljalöök Kärt Hüdsi, kes võttis palli omaks, kuid vastased said selle tagasi. Seejärel tegi vaheltlõike Ita Lillo, lükates palli Kärdile, kellel õnnestus hea sööt kaitseliini vahele spurtinud Kristin Kuklile. Kristin võttis palli omaks ja tõstis nahkkera üle vastu tormanud väravavaht Soometsa. “Tuulest oli abi”, kommenteeris hooaja avavärava löönud abikapten mängujärgselt. Vastased olid 0:1 kaotusseisu jäämisest ilmselgelt šokis ja kaks minutit hiljem avanes Ita Lillol suurepärane võimalus lüüa teine värav kui Kärt sundis eksima väravavahi ja oli andnud järjekordse hea söödu vabaks jooksnud Lillole. Paraku läks ääreründaja löök üle jala. Lootos oli haaranud initsiatiivi ja tegutses rünnakul efektiivselt. 35.minutil oli taas võimalus edunumbrite suurendamiseks. Ita Lillo lõikas vasakul äärel vahelt vastaste söödu ja andis palli trahvikasti kaarele spurtinud Ave-Lii Laasile, kuid kapteni pealelöök läks napilt üle. See oli ohusignaaliks kodunaiskonnale, kes tegi kiirelt esimese vahetuse. Antoni asemele tuli koondislane Evelin Šilina. Poolajale siirduti allegrode 1:0 eduseisus.

Teise poolaja alguseks oli Kalev teinud veel kaks vahetust. Kikkas ja Soasepp välja ning Smirnova ja Arike sisse. Esimesed kümme minutit õnnestus Lootosel avapoolajal edu toonud mänguplaanist kenasti kinni pidada, kuid värsked jalad ja vastase järjest kasvava surve tulemusel hakkasid sisse tulema eksimused. 57.minutil õnnestus vastastel paremalt äärelt saata trahvikasti tsenderdus, mille Lehtmets peaga võrku lükkas. Tabloole, mida ei olnud, ilmusid numbrid 1:1. Lootos tegi esimese vahetuse 69`.minutil kui  ennast tühjaks töötanud Anette Laureen Linnuste asemel sai mängu Helene Leht. Vastased tõstsid survet veel  tehes 77.minutil topeltvahetuse. Lehtmets ja Link välja, Valgeväli ja Viidakas sisse. Minut hiljem asus kodunaiskond kohtumist 2:1 juhtima. Kommunikatsioonivea kaitseliini ja väravavahi vahel mängis julgelt lõpuni Emma Treiberg. hea võimalus avanes mänguseisu viigistamiseks ründes tegutsenud Helene lehel, kes pääses kaitseliinist üks üks läbi. Paraku löök väravaraamidesse ei jõudnud. 83.minutil tegi vahetuse ka Lootos. Ita Lillo ja Indra Liz Nemvaltsi asemel sekkusid Mae Lillo ja Hanna Parv. Vastased hoidsid head rütmi ja 85.minutil lõi Eret Elen Viidakas lõppseisuks 3:1. Kohtumise lõpu eel tegi Lootos veel topeltvahetuse, tuues puhkama äärekaitsjad Kati-Karoli Silla ja Katrin Piirimaa, kelle asemel said paariks minutiks väljakule Ketlin Pindis ja viimati kolm aastat tagasi naiskonna eest mänginud pikaaegse kapteni, Kristel Kotkase. Rohkem väravaid ei löödud ja kolm punkti sai tabelisse kodunaiskond.

Vaatamata kaotusele jäi peatreener Kaido-Meinhard Kukli mänguga üldjoontes rahule. “Meie mänguplaan töötas esimesel poolajal kenasti. Oleme treeningutel kõvasti vaeva näinud nurgalöökide kaitsmisega ja avapoolajal suutsime selles ollad väga head. Teisel poolajal ei saanud vastased ühtegi nurgalööki, samuti ei löödud meile ühtegi väravat standarditest. Kindlasti tahan üle vaadata meile löödud väravate olukorrad ja järgmisteks mängudeks korrektiivid teha. Samas jätkuvalt oleme liiga kõige noorema koosseisuga võistkond ja siit on hea edasi minna, nagu ütlevad klassikud”.


Foto: Indrek Käo (fclootos.ee)

Järgmine mäng on naiskonnal 24.aprillil kell 14 kui Lootospargis kohtutakse JK Tulevik/ Suure-Jaani United ühendnaiskonnaga.

enne mängu …

Tallinna Kalev abitreener Mattias Traublum: ,,Järjekordne liigamäng ning sellel korral ka hooaja esimene kodumäng. Soovime jätkata seal, kus Viljandis pooleli jäime – lüüa väravaid ning kaitses asjad korras hoida.”

Mängija: Marie Heleen Lisette Kikkas: ,,Esimene mäng kodupõllul. Keskendume oma eesmärkidele ning loodetavasti jõuab ka ülekanne rahvale kaasaelamiseks.”

Treener:  Kaido Kukli: Ees ootab mäng väga tugeva Kalevi naiskonnaga. Proovime ka tugevad olla ning esimese mängu vigu mitte korrata.

Mängija: Kristin Kukli: Oleme naiskonnaga positiivselt meelestatud ja tahame teha hea mängu nii kaitses kui ka ründes. Hooaeg on alles alanud, seega kõik on võimalik!

Lisa kommentaar