23-25.augustini osales klubi U10 (sünd 2003/04) poiste võistkond Leedus, rahvusvahelisel noorteturniiril  Karierai CUP 2013. Tegemist oli ajaloolise hetkega ja U10 võistkonnast sai esimene Lootose esindus, kes klubi 19 aastase tegutsemise aja jooksul on üldse Leedus – turniiril käinud.

Seni rohkem korvpallikantsina tuntud Kedainiai kohalike ärimeeste initsiatiivil ja rahastamisel ellu kutsutud Karierai CUP oli väga korraliku sportliku tasemega. Turniiril osalesid lisaks Lootosele võistkonnad Leedust ja Poolast. Tuntumatest klubidest  võib nimetada Bialystoki Jagelloniat ja Leedu kõrgliigas osaleva Panevezise noorte jalgpalliakadeemiat.  Lootose võistkond mängis turniiril esmakordselt koosseisuga, mis oli koostatud 2003 ja 2004 võistkondade baasil. Et turniiri kutse tuli  Lootosele üsna ootamatult, siis ühis treeninguteks paraku aega nappis ning  võistkonna põhikoosseis  ja mängijate positsioonid väljakul  kujunesid mäng-mängult. Samm sammult läks paremaks ka koostöö ja üksteisemõistmine väljakul. Turniiri  avakohtumises suudeti  1:1 viigistada korraldajate 2002 võistkonnaga . Meeskonna treenerid Margus Nemvalts ja Avo Jakovits andsid mänguaega kõikidele kaasas olnud poistele ja reeglina vahetati poolajal ka mõlemat kaasas olnud väravavahti.  Värava Lootose kasuks lõi turniiril kaptenipaela kandnud  Markus Lina.

Teises kohtumises oli vastaseks Panevežise Jalgpalliakadeemia 2 võistkond, kelle vastu jäädi poolajaks kaotusseisu 0:3. Teise poolaja alguses vähendas Lina kaotusnumbreid 1:3 peale, kuid seejärel eksiti lihtsates situatsioonides ja vastased said taas kaks väravat juurde. Mängu lõpetas taas Lina värav, vormistades lõppskooriks 2:5.

Kolmandas mängus oli vastaseks  järjekordne Leedu võistkond  – FK Banga,  kelle vastu  domineeriti kogu kohtumise vältel , kuid värava raamidesse palli toimetada ei suudetud. Vastased kasutasid oma võimalused ära ning esimese poolaja järel  kahest kontrarünnakust löödud väravatega võtsid 2:0 võidu.

Turniiri teisel päeval oli vastaseks üks favoriite (turniiril lõpuks kolmanda koha saavutanud) – Poola klubi Bialystoki „Jagellonia“, kellele hakati korralikult  vastu, kuid  avapoolaja kontrarünnakutest (kui mitmes kord selle turniiri jooksul )  lastud väravad  tähendasid poolajaks kaheväravalist kaotusseisu. Teisel poolajal mängiti  kohati  üsna võrdselt. Taaskord tehti liiga palju isiklikke eksimusi, millest poolakad kaks ära kasutasid ning kindla võidu võtsid.

Alagrupi viimases mängus oldi vastamisi korraldajate esindusvõistkonna, hilisema turniirivõitja FK Nevezisega. Vastased olid alagrupi läbinud täiseduga ning võis oodata väga rasket kohtumist. Leedukad asusidki kohtumist poolaja keskel määratud üsnagi vaieldavast penaltist juhtima ning poolaja lõpu eel lõid veel teisegi värava. Teine poolaeg olid Lootose noored aga justkui ümber vahetatud ning Markus Lina kahest väravast jõuti viigiseisuni 2:2. Lootose kasvandikud ründasid isukalt, tabati väravaraame ja vastaste väravavahil hoiti käed jalad tööd täis. Soov kohtumisest võit võtta oli nii suur, et taaskord jäi unarusse kaitse, mida leedukad kolmel korral väravaga ka meelde tuletasid.

Kohamängus tuli vastaseks Nevezise teine koosseis. Mäng mängult üha paremasse hoogu läinud Lootos kontrollis mängu täielikult, asudes kohtumist avapoolajal Kevin Tühise väravast 1:0 juhtima. Kuna eesmärgiks oli kõikidele kaasas olnud mängijatele kogemusi anda ja neid erinevatel positsioonidel katsetada, siis tegid treenerid ka julgelt ja palju vahetusi. Vastased suutsid ühest harvadest kontrarünnakutest mänguseisu viigistada ja nii kohtumise normaalaeg lõppeski. Järgnenud penaltiseeria kallutasid Lootose noored aga kindlalt enda kasuks. Kummagi võistkonna esimesed lööjad lõid pallid väravast mööda. Teises voorus Stefan –Ander Ploom ei eksinud ning väravat kaitsnud Markus Villako püüdis vastaste pealelöögi. Kolmandas voorus lõi Markus Lina oma löögi kindlalt ristnurka , kindlustades sellega ka mängu võidu. Lõppkokkuvõttes Lootosele turniirilt kümnes koht. Parima mängija eriauhinna sai teenitult Markus Lina, kelle arvele jäi lõppkokkuvõttes 6 tabamust.

Turniiri korraldus ja vastuvõtt olid väga kõrgel tasemel ning Lootos sai kutse osalemaks turniiril ka aasta pärast. Samuti tekkisid kontaktid poolakatega, kes kõik soovivad Lootost võõrustada ka enda turniiridel. Kindlasti on mõnda Poola võistkonda aga oodata juba aasta pärast,  7-10.augustil toimuvale 16.Lootosspring turniirile.

Võistkond mängis turniiril koosseisus: Robin Heinsoo, Ceron Kivi, Randel Mattias Lepp, Priit Leppik, Markus Lina, Ekke Lõbu, Indrek Nemvalts, Raiko Ojamaa, Kevin Keret Ojaste, Stefan-Ander Ploom, Joosep Podegrat, Kevin Vladimir Soots, Henri Zoludev, Taigo jr. Tuul, Kevin Tühis, Markus Villako.

Treenerid Margus Nemvalts ja Avo Jakovits, võistkonna esindaja ja klubi president  Indrek Käo.

Turniiril osalemine sai teoks ja Lootos tänab : Eesti Kultuurkapitali, OÜ Eifeldi ja reisil osalenud poiste vanemaid.   Karjerai CUP2013 (33)

Karjerai CUP2013 (67)

Karjerai CUP2013 (92)

 

Lisa kommentaar