22.september kell 18, Lootospark. III liiga  XV voor

FC Lootos – Team Helm

0 : 3 (0:2)

Kohtunik: Ahti Lepp, abikohtunikud: Mattias Rootalu ja Rasmus Božen

Pealtvaatajaid: 93
Ilm: +13C
väravad: – 19`Randlahe, 25`, 73`Helm
hoiatused: 41`Berg, 59`Toim – 77`Luiv, 80`Püvi

FC Lootos: 1-Markus Villako(vv)(77`.69-Roomet Kõiv(vv)), 3-Valeri Dobrovolski(63`.91-Markus Mäeots), 7-Priit Rahuelu(77`.32-Kerdo Roodes), 13-Tambet Toim, 14-Kert Preeden, 17-Marthin Vahtra, 20-Risto Saarniit, 23-Markus Lina(89`4-Karl-Kristofer Hirmo), 36-Oliver Berg (89`Jürgen Juks), 39-Miko Saarniit, 77-Tauri Kolk(63`.21-Elon Holger Vaab)
69-Roomet Kõiv(vv), 16-Henri Loeg (vv), 4-Karl-Kristofer Hirmo, 21-Elon Holger Vaab, 26-Jürgen Juks, 29-Rasmus Mathias Mõttus, 32-Kerdo Roodes.
treener: Avo Jakovits

Team Helm: Viinapuu(vv), Arro, Arna(71`Silm), Püvi, Luiv(83`Kants), Litvjakov, Raid(86`Lätt), Randlahe(46`Käärik), Kullas(86`Karumaa), Helm, Maanas(k)
varus: Kants, Käärik, Lätt, Karumaa, Silm

Meeskond jätkas liigamängudega. Pühapäeva õhtul oli Lootospargis vastaseks üks lähimaid konkurente, Team Helm. Kevadringis mängiti vastastega võõrsil 1:1 viiki, karikasarjas tuli vastu võtta kaotus. Tänases mängus tuli Lootosel hakkama saada ilma esisnaiper Temari Nuumata, kes on saalikoondisega välisturniiril ja Andre Kukk`ta, keda takistasid töökohustused. Puudujaid oli ka vastastel, kes sellest hoolimata olid Põlvasse tulnud korraliku koosseisuga. Mängu eelselt andis klubi president Annika Aust üle tänumeened Risto Saarniidule ja Markus Villakole, kes on ületanud meeskonna eest mängides 100 mängu piiri, kuuludes nüüd 100+ klubisse.

Mäng algas suurema luureta ja juba 13.minutil oli Marthin Vahtral suurepärane võimalus kodumeeskond juhtima viia. Vastaste väravavahi ennastsalgav tõrje jättis tabloole nullid. Viis minutit hiljem muutus seis null üheks. Helmi nurgalöögi raius peaga sisse Randlahe. Möödus veel viis minutit ja Teamis mängiv ainus Helm tõmbas trahvikastis “kohvile” Lootose väravavahi ja kaks kaitsjat, veeretades palli tühja võrku seisuks 0:2. Ilmselgelt ei olnud sellist mängu kodumeeskond oodanud, jätkatest tuima järjekindlusega pika palli ette tagumist. Vastased võtsid kingitused vastu ja pallid maha ning olid väravale lähedal veel mitmel korral. Poolaja lõpu eel avanes Oliver Bergil võimalus üks värav tagasi lüüa, aga löök jäi natuke nõrgaks. 0:2 poolaeg.

Teist poolaega alustas Helm vahetusega. Avavärava autori, Randlahe asemel tuli väljakule Käärik. Mängupilt oli sarnane esimese poolajaga, kuid kodumeeskond oli pikkade pallide väljalöömist tagasi tõmmanud. Vastased valdasid küll initsiatiivi, saades mitu nurgalööki, aga väravani ei jõudnud. Enne pooltunni täitumist näitas kohtunik Lepp kollast kaarti Tambet Toimile, mis jätab ta eemale järgmisest mängust Otepääga. 61. minutil mängis Vahtra üle kogu kaitseliini ja väravavahi, aga erava nurga alt tehtud pealelöök tabas posti. Tagasipõrganud pallini ei Risto Saarniit ei jõudnud. 63`.minutil topeltvahetus kodumeeskonnalt. Kolk ja Dobrovolski välja, Mäeots ja Vaab sisse. Mängupildis midagi olulist ei muutnud. 67`minutil järjekordne võimalus kaotusseisu vähendamisek Vahtralt, aga pealeöögi asemel otsustas ääreründaja seekord sööta …. 71.minutil vahetus Helmilt. Arna välja, Silm sisse. Kaks minutit hiljem oli seis 0:3, kui oma teise värava lõi Helmi kapten Helm.  77.kollane kaart vastaste poolkaitsjale Luivile. Lootoselt teine topeltvahetus. Välja väravavaht Markus Villako ja ründaja Priit Rahuelu.Sisse Roomet Kõiv ja debüüdi teinud 16.aastane järelkasvuvõistkonna kapten Kerdo Roodes. 80.minutil kollane kaart Püvile.  83. ja 86.minutil vahetused Helmilt. Luiv välja, Kants sisse. Raid ja Kullas välja, Lätt ja Karumaa sisse. Lootos küll ründas ja üritas kõigest väest, aga Team Helmi kaitset täna ülemängida ei suudetu. Minut enne lõppu tegi Avo Jakovits veel ühe topeltvahetuse. Markus Lina ja Oliver Bergi asemel sekkusid mängu Karl-Kristofer Hirmo ja mõni mäng tagasi maagilise 350 mängu piiri ületanud legend Jürgen Juks. 5 lisaminutit mängumuutust ei toonud ja lisaks võiduga saadud kolmele punktile asus Team Helm ka lõunatsooni liidriks.

Lootose järgmiseks vastaseks on FC Otepää, kellega mängitakse 29. septembril kell 17, Tehvandi staadionil

Lisa kommentaar