Tallinnas hetkel käimasoleval Eesti Jalgpalli Liidu  Aastalõputurniiril astus 20. detsembril esimese klubi võistkonnana võistlustulle tüdrukute U15 võistkond. Viisteist võistkonda olid jagatud kolme alagrupi vahel. Sellise koosseisuga esmakordselt osalenud Lootos asus alagrupis B ja vastasteks on II liigast tuttavad Paide Linnameeskond ja Saku Sporting. Lisaks neile  Esiliiga hõbemedalite omanik FC Ararat ja kuues võistkond Rakvere Tarvas.

Mängud läksid stabiilselt, aga sportliku kvaliteedi mõttes suunaga ülesse poole. Avavoorus tuli vastu võtta 0:2 kaotus liigas samas grupis mänginud Paide linnameeskonnalt. Sama skooriga tuli alla vanduda ka hilisemale grupi võitjale ja finalistile Saku Sportingule ning Esiliigas pallivale Rakvere Tarvasele. Et kaasa ei olnud kumbagi põõhikohaga väravavahti, tuli viimases kohtumises postide vahele asuda Helene Hioväinal, kes sai oma tööga korralikult hakkama. Eleanor Lutsar viis Lootose Esiliiga hõbemedalisti Tallinna Ararati vastu 1:0 juhtima, misjärel lõid vastased omakorda kaks väravat. Lootos ei olnud aga veel alla andnud ja Anette Oidekivi viigistas mänguseisu  16 sekundit  enne kohtumise lõppu. Viigipunkt ja kaks tabamust olid turniiri lõpetuseks piisavalt motiveerivad. Treener Indrek Käol jagus tüdrukutele kiidusõnu. ” Kell 5.varahommikul startimine, kiilasjääl “uisutamine” ja pikk sõit pealinna tüdrukuid rivist välja ei löönud. Harjumist nõudis seinapõrgetega mäng, mis iga kohtumisega paremaks läks. Kuna kumbki väravavaht ei saanud osaleda, tuli väravavahi kindad kätte tõmmata Anette Oidekivil. Viimastes mängudes tahtsid tüdrukud ka ise väravaid lüüa ja nii tuli Anette edutada oma põhikohale, kus ta lisaks väravale andis ka väravasöödu. Meeldiva üllatusena sai väravasse paigutatud Helene Hioväin oma tööga väga hästi hakkama ja eks nüüd on treeneritel mõtteainet edaspidiseks. Uus ja värskendav kogemus kõigile. Kuna suur osa mängijatest alustas jalgpalliga alles sellel aastal, siis on areng olnud muljetavaldav. Aastalõputurniiril osales võistkond esmakordselt. Järgmine võistlus on juba jaanuaris, kui sõidetakse Rakverre. Veebruaris ootab kodune Lootos Cup. ”

Võstkond osales koosseisus: 3-Raneli Piirisild, 7-Eleanor Lutsar, 8-Gete-Ly Vija, 10-Helene Hioväin, 11-Britt-Marii Vija, 14-Anette Oidekivi, 15-Mari Nagel, 16-Kairi Tobreluts, 17-Marie Viese(k), 19-Anette-Ly Musting, 21-Ronja Pastak, 22-Helena Uibo.  Treener Indek Käo

Mängude tulemused:

8:45 FC Lootos – Paide Linnameeskond 0:2

11:12 FC Lootos – Saku Sporting 0:2

11:48 FC Lootos – Rakvere JK Tarvas 0:2

8:45 FC Lootos – Tallinna FC Ararat 2:2 (Eleanor, Anette)

Turniiri lõppjärjestus:

  1. Tabasalu JK
  2. Saku Sporting
  3. Kohila Püsivus
  4. JK Tallinna Kalev
  5. JK Saarepiiga 9p.
  6. Paide LM 6p.
  7. Raplamaa JK 6p.
  8. Tallinna FC Flora 6p.
  9. Rakvere JK Tarvas 6p.
  10. Tallinna FC Ararat 5p.
  11. JK Narva Trans 3p.
  12. Saue JK 3p.
  13. JK Tallinna Kalev Valge 3p.
  14. Põlva FC Lootos 1p.
  15. Harju JK 0p.

 

Lisa kommentaar