5.novembril mängis Põlvamaa koondis Pärnumaaga. Kohtumine toimus kell 13, olles värskelt valminud Pärnu jalgpallihalli avamismänguks. Põlvamaa juhtis kaptenina mängule Jürgen Juks, kes osalenud seni kõigis 8 maavõistlusmängus.

„Kindlasti on Pärnu ja Pärnumaa spordirahvas sellist pneumohalli kaua oodatud, kuna hall võimaldab treeninguid ja mänge korraldada ka talvisel ajal, ilmast olenemata. Häid väljakuid jalgpalli mängimiseks meil linnas on, kuid puudu on olnud just võimalus sisetreeninguteks. Uus hall ja selle kõrval asuv kunstmuruga jalgpalliväljak moodustavad Pärnus moodsa spordikompleksi, mis on eriti oluline jalgpallile,“ rääkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. „Jalgpall on Eesti ja Pärnu harrastatuim spordiala. Jalgpallihalli rajamine annab Pärnu inimestele aastaringselt võimaluse jalgpalli mängida, mis on osa järjepidevast liikumisharrastusest. Täname Pärnu linna ja riiki, et selline oluline investeering tehti,“ ütles Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel.

Mängu eelselt räsis koondist haigustelaine, mistõttu jäid mängust eemale 5 koondislast, samas osales Põlvamaa koondise koosseisus viis debütanti. Võõrustajad alustasid mängu aktiivsemalt ja juba viiendal minutil löödi põlvamaalaste võrku halli avavärav. Kümme minutit hiljem tõmmati trahvikastis maha pärnakate ründaja ja kohtuni Teet Allas näitas penaltit. Löök oli hea, aga Põlvamaa väravavaht Markus Villako tõrje oli veel parem ja seis ei muutunud. Teisel pool väljakut avanesid head võimalused skoorimiseks ka meie koondslastel kuid väravasse need teed ei leidnud. Viis minutit enne poolaja lõppu teenis koduvõistkond taaskord penalti ja seekord selle ka realiseeris. Seisul 2:0 siirdusid meeskonnad poolajapausile.

Teisel poolajal said värava kirja ka põlvamaalased. Kerdo Roodese söödu realiseeris Hendrik Tuul. Vastased lõid veel ühe värava nurgalöögijärgsest olukorrast ja võitsid kohtumise tulemusega 3:1.

5.november kell 13, Pärnu jalgpallihall

PÄRNUMAA – PÕLVAMAA

3 : 1 (2:0)

Kohtunik: Teet Allas, abikohtunikud:

Pealtvaatajaid: 50
väravad:  5`, 39`, 68`. – 64`Hendrik Tuul
hoiatused:

Pärnumaa:

Põlvamaa: Markus VILLAKO  (Põlva FC Lootos)  4/0, Jürgen JUKS (Põlva FC Lootos)  9/0, Kert PREEDEN (Põlva FC Lootos)  2/0, Tambet TOIM (Põlva FC Lootos)  2/0, Kerdo ROODES (Põlva FC Lootos)  1/0, Helander VIST (Põlva FC Lootos)  5/0, Karl Kristofer HIRMO (Põlva FC Lootos)  1/0, Tarvin KALDVEE (Põlva FC Lootos)  4/1, Markus LINA (Põlva FC Lootos)  2/1, Markus MÄEOTS (Põlva FC Lootos)  1/0, Temari NUUMA (Põlva FC Lootos)  4/2, Hendrik TUUL (Põlva FC Lootos)  1/1, Marthin VAHTRA (Põlva FC Lootos)  1/0

Peatreener: Avo Jakovits, Esindaja: Indrek Käo

Koondise osalemist toetasid: Põlvamaa Arenduskeskus ja jalgpalliklubi Lootos.

Eesti Jalgpalli Liit korraldab alates 2012. aastast traditsioonilisi Eesti maavõistluseid, kus osalevad 15 maakonna ja Tallinna esindusvõistkonnad. 2020. ja 2021. aastal tiheda kalendri tõttu ärajäänud maavõistlusmängudega jätkati 2022. aastal ning kohtumisi peetakse ka tänavu.

Seni on Eesti maavõistlustel kõige edukamad olnud Tallinn, Harjumaa ja Võrumaa, kellel on kirjas kuus võitu, üks viik ja kaks kaotust. 19 punkti kogunud kolmikule järgnevad Tartumaa ja Valgamaa, kellel on vastavalt 18 ja 17 punkti. Esiviisikust jääb vaid punktiga maha Järvamaa, keda lahutab Viljandimaast omakorda üks punkt.

Turniiri süsteem näeb ette, et 15 maakonna ja pealinn Tallinna esindused kohtuvad omavahel kahel korral. Seni on peetud üheksa vooru.

Eesti maavõistlused 2023:
9. september kell 13.15: Läänemaa – Viljandimaa, Haapsalu linnastaadion 8:0
17. oktoober kell 16.00: Harjumaa – Tartumaa, TNTK staadion 5:3
5. november kell 13.00: Pärnumaa – Põlvamaa, Pärnu uus jalgpallihall 3:1
18. november kell 15.00: Raplamaa – Hiiumaa, Rapla jalgpallihall
Võrumaa – Ida-Virumaa
Tallinn – Valgamaa
Saaremaa – Järvamaa
Lääne-Virumaa – Jõgevamaa

Lisa kommentaar