1.august kell 14, Lootospark, naiste Meistriliiga 8.voor.

PÕLVA FC LOOTOS – SAKU SPORTING

 1 : 7  (0:3)

Kohtunik: Roman Daniljuk,  abikohtunikud: Karl Markus Kiudma, Viljar Arula
pealtvaatajaid: 44

väravad:
0:1 3`. Kairi Himanen
0:2 25`. Ulrika Tülp
0:3 32`. Berle Brant
0:4 60`. Berle Brant
0:5 65`. Kairi Himanen
0:6 80`. Ulrika Tülp
0:7 84`. Ulrika Tülp
1:7 90`. Ave-Lii Laas

Lootos: 1-Birgit Rammo(vv),  9-Karmen Piirimaa, 21-Kati-Karoli Silla(61`.11-Anette Laureen Linnuste), 15-Aiki Suits, 12-Keitlyn Metsmaa (81`.14-Lisethe Lanno), 8-Ita Lillo, 7-Ave-Lii Laas(k), 20-Kristin Kukli, 23-Indra Liz Nemvalts, 4-Helene Lumi, 10-Kärt Hüdsi.
Varus: 5-Keidi Käis, 11-Anette Laureen Linnuste, 14-Lisethe Lanno,

Sporting: 13-Keiti Kruusmann(vv), 55-Berle Brant, 4-Grete Daut, 81-Kairi Himanen(81`.47-Kätlin Jeedas), 9-Eva-Maria Kriisa, 23-Hanna-Lisa Kuslap(61`.26-Triin Satsi), 6-Eliisabet Pedak(k)(61`.29-Paula Maria Mengel), 7-Liisa-Lii Tamme, 15-Ulrika Tülp, 19-Linette Listmann, 16-Riin Satsi,.
Varus: 47-Kätlin Jeedas, 11-Annabel Jäär, 26-Triin Satsi, 22-Laura Susanna Lätte, 27-Sandra Paulberg, 24-Lizette Tarlap, 29-Paula Maria Mengel.   Peatreener: Jan Harend, abitreener Jüri Saar.

Kevadring 2020 naiste Meistriliigas on ajalugu ja 1.augustil alustasid naiskonnad teise ringi mängudega. Allegrode vastaseks oli Saku Sporting, keda avavoorus õnnestus võõrsil 2:0 võita. Oodata oli rasket mängu, kus punktidel (arvestades sügist) on eriline kaal. Liigatabel on samuti ülimalt põnev. Allegrod asusid kolmandal tabelireal, kõigest kaks punkti Sportingust maas.

Vahetult enne mängu algust sai naiskond halva uudise. Eelmisest mängust Tammekaga jalga vigastanud Keidi Käis ei olnud uueks kohtumiseks piisavalt paranenud, mis tähendas, et treener Kaido Kuklil tuli teha sunnitud vahetus kaitseliinis ja mängu alustas Keitlyn Metsmaa, kellel avaringi mängudest platsil oldud aega napilt alla poole tunni. Mäng ise algas samuti külma duššiga kui vastased juba 3.minutil skoori avasid. Üle otsajoone mineva palli päästis Ülrika Tülp, kes selle kõrgele värava kohale lennutas. Palli lendu valesti hinnanud kaitseliin jättis marekeerimata Kari Himaneni, kes palli peaga võrku koksas. Kolm minutit hiljem oli õhus viik. Kärt Hüdsil oli kasutada karistuslöök 20 meetrilt, kuid pealelöök ebaõnnestus täielikult. Järgnes veerandtund võrdset mängu ja seejärel taas raske eksimus kaitseliinilt. Tagasisööt väravavaht Birgit Rammole oli ebatäpne ja selle vaheltlõiganud Tülp tegi seisuks 0:2. 32.minutil tuli tabloole seis 0:3, kui nurgalöögi olukorras vabaks jäetud Berle Brantil lubati pall vabalt võrku lükata. Enne poolaja lõppu tekkis hea üks-üks olukord Hüdsil, aga pealelöök maandus väravavahi süles.

Vaheajal pidas naiskond tõsise koosoleku ja alustas teist poolaega korraliku pressiga. Head võimalused värava löömiseks avanesid Kristin Kuklil, Helene Lumil ja Kärt Hüdsil, kuid täna lihtsalt ei olnud allegrode päev. Vastased said ridamisi nurgalööke ja 60.minutil oli pall taas Lootose väravas, autoriks Brant, kes kui mitmes kord täiesti katmata unustati. Järgensid vahetused ja Lootosel tuli Kati-Karoli Silla asemel väljakule Anette Laureen Linnuste. Sakul Pedak ja Kuslap välja, Triin Satsi ja Mengel sisse. 65.minutil taas nurgalöök ja Himanenilt peaga 0:5. Allegrod proovivad ka, aga palju on tehnilist praaki ja valesid otsuseid. 79.minutil suurepärane võimalus Helene Lumil, kes pääseb väravavahiga silmitsi, aga pealelöök takerdub jalgadesse. Minut hiljem ründab Saku ja vasakult äärelt tulnud tsenderdusele saab jala vahele Tülp 0:6.  Vahetus mõlemas võistkonnas. Keitlyn Metsmaad asendab Lisethe Lanno. Sportingul lahkub Kairi Himanen ja platsile tuleb Kätlin Jeedas. 82.minutil lööb Ita lillo värava eest palli üle ja minut hiljem Kärt Hüdsi ka värava, aga kohtunik Daniljuk näeb olukorras suluseisu. Vastastel veel üks vahetus. Listmanni asemel saab mängu Tarlap ja kohe lööb Tülp oma kolmanda värava. Viimane vahetus vastastel – Tamme välja, Lätte sisse. Aga see pole veel kõik, allegrod ei ole püssi põõsasse visanud. Kohtumise viimasel minutil lendab lõpuks võrku kapten Ave-Lii Laasi kauglöök. Mõni hetk hiljem vilistab kohtunik Daniljuk mängu lõppenuks. 1:7 ei ole kindlasti tulemus, mis peegeldaks tegelikku tasemevahet, aga seekord läks sedamoodi. Pikalt norutama jääda ei ole aega, sest juba nädala pärast on uus mäng ja Lootosparki on 8.augustil Soccerneti telemänguks saabumas Pärnu Vaprus.

 

Lisa kommentaar